Traditiegetrouw brengen lopers van AV Hera het Bevrijdingsvuur weer vanuit Wageningen naar Heerhugowaard. De groep ontvangt vrijdag 4 mei middernacht de fakkel en loopt dan in estafettevorm naar Heerhugowaard. Woensdagavond werden voorbereidingen getroffen en de opzet nog eens doorgenomen.

Op 5 mei komen de lopers rond 11:30 uur aan in de Elf Oktoberstraat van Ursem. Vanaf daar worden ze vergezeld door oude legervoertuigen met oorlogsveteranen en gaan langs de herdenkingsplaatsen: Gerard Veldman-brug in Rustenburg, de Heilige Familiekerk in 't Kruis en het Verzetsmonument aan de Oosttangent in Heerhugowaard. De stoet doet daarna Broekhorn aan, met haar drie straatnamen van Waardse verzetsstrijders, om rond 13:30 uur de onthulling van een gedenkteken bij te wonen.

Terwijl de lopers lunchen vervolgen Hera-jeugdleden de route langs Raatstede en Hugo-Waard, waar ze met leden van het zeekadettenkorps stickers met het bevrijdinglogo en het Wilhelmus uitdelen. Daarna een kleine omweg via de begraafplaats van Veenhuizen, waar drie Engelse soldaten hun rustplaats hebben. Zeekadetten hijsen hier de vlag.

Rond 16:45 uur bereikt de tocht het Monument aan de Dreef. Eindstation is Bevrijdingspop op het Raadhuisplein, rond 17:00 uur.
Pin It
Bekeken: 2534x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/