Donderdag hebben Dorpsbelang Langedijk, VVD, Hart voor Langedijk/D66, ChristenUnie en PvdA de besprekingen voor een nieuwe coalitie bezegeld met een concept bestuursakkoord. Dit akkoord genaamd 'De vaart in Langedijk!' beschrijft in hoofdlijnen waaraan de coalitie wil werken en is voor het nieuwe college handvat voor het collegeprogramma.

Het concept bestuursakkoord wordt getoetst en op 7 mei gepresenteerd. Verder willen de vijf partijen met de hele gemeenteraad in de tweede helft van dit jaar een strategische raadsagenda ontwikkelen, met onderwerpen die koers van de gemeente beschrijven.

Het akkoord beschrijft de zeven belangrijkste uitdagingen: onderwerpen die veel inspanning van de politiek vragen, maar ook doorwerken in de dienstverlening naar de inwoners. Zo wordt de ambtelijke samenwerking met Heerhugowaard belicht en de verdere ontwikkeling van de sociale wetgeving. Op het gebied van ruimtelijke ordening zijn de invoering van de nieuwe Omgevingswet en de uitvoering van ‘Langedijk ontwikkelt met water’ belangrijk. De komende jaren staat deze coalitie voor een solide financieel beleid en wil men stappen zetten op het vlak van duurzaamheid.

Centraal staat de communicatie met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Door participatie en communicatie wil de coalitie draagvlak creëren.

Gelijktijdig met het bestuursakkoord worden nieuwe wethouders voorgedragen: Ad Jongenelen, tot voor kort raadslid in Heerhugowaard, maar ook voormalig inwoner van Zuid-Scharwoude, Jasper Nieuwenhuizen (Sint Pancras), Nils Langedijk (Broek op Langedijk) en Marcel Reijven (Oudkarspel). De planning is dat zij op 8 mei worden gekozen en geïnstalleerd.
Pin It
Bekeken: 2530x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/