Rozenkweker Sol Roses aan de Schoutenbosweg is begonnen met het ruimen van alle rozen in verband met een uitbraak van bruinrot. Ondanks het werken met de allernieuwste technieken voor de (biologische) teelt van rozen heeft SolRoses de uitbraak van de bacterie, die zich verspreid door grondwater, gereedschap en personen, niet kunnen voorkomen.

Ook moeten zij op laste van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) alle materialen desinfecteren. De NVWA gaat de herkomst van de bacterie onderzoeken.

Bruinrot wordt ook wel de aardappelziekte genoemd. De bacterie die de ziekte veroorzaakt kan honderden plantensoorten aantasten. In Nederland is het een quarantaineziekte, dit betekent dat het bestreden moet worden om verdere besmetting tegen te gaan. (foto: Bing Maps)

 
Pin It
Bekeken: 3766x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/