Het bestuur van de Vereniging Islamitische Cultuur Langedijk, (moskee Al-Mohsinien) reageerde dinsdagavond laat met een persbericht naar aanleiding van de berichtgeving waarin de moskee genoemd werd op een van de drie lijsten waar NRC en Nieuwsuur de hand op wisten te leggen.

De moskee zou volgens de bewuste informatie financiering hebben aangevraagd vanuit Saudi-Arabië.

"De lijst bevat geen verdere toelichting. Moskee Al-Mohsinien staat in Langedijk bekend als een open en transparante moskee die midden in de samenleving staat. Om die reden hecht het bestuur eraan om een en ander nader toe te lichten", reageert het bestuur van de moskee in het persbericht.

Verder meldt zij: "Moskee Al- Mohsinien heeft in 2010 contact gehad met de Saudische ambassade in Den-Haag over financiering van de bouw van de moskee. Voorafgaand aan die aanvraag heeft het moskeebestuur de gemeente Langedijk hierover geïnformeerd. De aanvraag is nooit inhoudelijk behandeld en de moskee heeft dan ook nooit een cent van de Saudische ambassade ontvangen. Wij zijn ook niet bekend met eventuele voorwaarden – m.b.t. bijvoorbeeld invloed – die de Saudische ambassade zou verbinden aan de financiering".

Het bestuur van de moskee sluit af met het bericht dat de bouw van de moskee volledig gefinancierd is door lidmaatschapsgeld, donaties uit de regio, vaklieden die vrijwillig hebben gewerkt en gelden die zijn opgehaald met de collectebus.

Maandag stelde VVD Langedijk vragen aan het college over de financiering door buitenlandse organisaties van de moskee. Het moskeebestuur heeft deze week een gesprek met de gemeente Langedijk. Dat gesprek ziet het bestuur met vertrouwen tegemoet. (Foto: Reliwiki/Job van Es)
Pin It
Bekeken: 2986x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/