Afgelopen week zijn er twee warmteleidingen onder de Westtangent in Heerhugowaard doorgetrokken. Het duurde twee uur om een kanaal van 200 meter lang, 13 meter diep onder de weg door te trekken en vervolgens de leidingen te trekken. Nu kan het warmtenet zijn weg vervolgen richting het glastuingebied Alton in Noord.

Zorgvuldige afstemming en uiterste precisie waren vereist voor het boren van de doorgang onder de Westtangent. Eerst werd een testboring gedaan, waarna het boorgat verruimd is tot de gewenste diameter. Daarna volgde het doortrekken van de leidingen. Het technische hoogstandje leverde bijzondere beelden op.

De geleverde groene warmte via het warmtenet levert een verduurzaming op voor de hele gemeente Heerhugowaard. Naast de glastuinbouw in Noord kunnen ook woningen, kantoren, bedrijfspanden en andere voorzieningen de komende jaren op het warmtenet worden aangesloten.

De totale lengte van het warmtenet in de regio is nu 31 kilometer. De warmte komt vrij bij de verbranding van afvalhout in de bio-energiecentrale van HVC aan de Jadestraat in Alkmaar. Met de aansluiting van het warmtenet op de bio-energiecentrale is het warmtenet regio Alkmaar het meest duurzame warmtenet van Nederland. (foto: Marc Dorleijn)

Meer informatie op warmtenetalkmaar.nl, vragen kunnen gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 3483x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/