Dinsdag 24 april om 9:15 uur zal het verzoek om een voorlopige voorziening van het Hoogheemraadschap tegen de omgevingsvergunning voor de Tiny House pilot in Alkmaar worden behandeld. Bewoonsters Marjolein Jonker, Marloes van der Gulik en andere leden van de Wooncoöperatie Tiny House Alkmaar roepen sympathisanten op om naar de openbare zitting in de Rechtbank Alkmaar te komen en zo te laten zien dat het project een breed draagvlak heeft.

Het braakliggende terrein voor de Wooncoöperatie Tiny House Alkmaar had geen woonbestemming, maar gemeente Alkmaar heeft dit voor vijf jaar aangepast middels een omgevingsvergunning voor vijf Tiny Houses. Er staan er inmiddels twee.

Het Hoogheemraadschap is hier niet blij mee. De eigenaar van de naastgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) wijst op de officiële stankradius ofwel ‘geurcontour’, waarbinnen het project staat, en ook mogelijke geluidsoverlast. Het HHNK vreest dat de Provincie kostbare verbeteringen zal eisen, als de bewoners toch gaan klagen.

"Ik woon al bijna twee jaar naast de RWZI. De andere huisjes komen verder te staan. Ik ruik bijna nooit iets", stelt Marjolein op haar eigen website. "Geluidsoverlast, daar is al helemaal geen sprake van."

"We kennen de beperkingen en nemen die graag voor lief. We zullen het wel uit ons hoofd laten om te gaan klagen over stankoverlast, als daar al sprake van zou zijn", schrijft Marjolein verder. In de overeenkomst met de gemeente is hier voor getekend. Dit zal ze ook aandragen als zij voor de rechter spreekt.

Wie graag steun wil betuigen wordt verzocht dit aan te kondigen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De uitspraak wordt in het weekeinde van 28 april verwacht. Bij positief resultaat rest het HHNK de bezwaarprocedure via de normale, langzamere weg en kan een derde Tiny House worden geplaatst. Marjolein en Marlous krijgen dan Marja als buurvrouw.

 
Pin It
Bekeken: 3246x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/