Aankomend weekend is het alle hens aan dek voor de Heerhugowaardse gemeenteraad en zal deze vergaderen over welke  onderwerpen op de uiteindelijke raadsagenda moeten komen te staan. Deze raadsagenda bepaalt waar de hele raad de aankomende vier jaar mee aan de slag gaat.

Normaal gesproken heeft een informateur de rol van onderzoeker die de mogelijke coalities inventariseert. Maar dit jaar gaat het er in het Waardse heel anders nu er geen coalitie gevormd hoeft te worden, en dat is even wennen.

Heerhugowaard heeft gekozen voor een nieuwe vorm van regeren. Informateur Cees de Wildt buigt zich over de inhoud en speerpunten van alle partijen. Aan de hand van gesprekken met de partijen heeft hij een lange lijst van onderwerpen samengesteld.

De onderwerpen waar de partijen niet eensgezind over zijn komen niet op de gezamenlijke raadsagenda te staan. Deze onderwerpen worden uiteindelijk in de raad besproken waar ieder raadslid dan voor of tegen mag stemmen. Een geheel nieuwe situatie en werkwijze voor de raadsleden. Waar voorheen de coalitie het doorgaans voor het zeggen had, hebben nu alle raadsleden een stem. Dat zou nog eens tot verrassende beslissingen kunnen leiden.
Pin It
Bekeken: 2439x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/