Het college van Langedijk sluit overeenkomst tot grondverkoop met VOF Langedijk voor een deel van de wijk ‘de Straatjes’ in Westerdel. Dat betekent dat dit deelgebied verder kan worden ontwikkeld. Het gaat om de bouw van 105 aardgasloze woningen.

In 2012 sloot Langedijk een samenwerkingsovereenkomst met VOF Langedijk, een samenwerking tussen Ballast Nedam Development (BND), Ooms Ontwikkeling en BPD Ontwikkeling. De overeenkomst is hiervan een verdere uitwerking.

Het bouwproject omvat 105 koopwoningen, waarvan de verkoop en bouw is verdeeld in drie tranches. De eerste tranche omvat 38 woningen en wordt ontwikkeld door BND. Deze woningen gaan nog voor de zomer in de verkoop en begin 2019 wordt de eerste heipaal verwacht.

Eind vorig jaar startte Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk al met de verkoop van 29 woningen in de Straatjes. Wethouder Jan Piet Beers is blij met de herstart. "De vaart zit er weer in en dat is positief nieuws na jaren van relatieve stilstand. We komen hiermee tegemoet aan de grote vraag naar koopwoningen in onze gemeente. De Straatjes wordt een mooie wijk in Westerdel, met een dorpse uitstraling. De toekomstige bewoners kunnen straks volop genieten van water, groen en ruimte."

Peter van Oeveren, directeur Projecten bij BPD, sluit zich hierbij aan. “Het is goed om te zien dat er weer volop gebouwd wordt in Westerdel. Het woningaanbod van de VOF Langedijk in de Straatjes zal divers zijn, maar vooral gericht op (jonge) gezinnen. Iedere fase zal bestaan uit een mix van eengezinswoningen, hoekwoningen, twee-onder- één-kapwoningen en vrijstaande woningen in verschillende prijsklassen. Wij denken hiermee een brede doelgroep in Langedijk te kunnen bedienen."

BND-directeur Onno Dwars over duurzaamheid: “De gehele wijk is aardgasloos en alle woningen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Wij zijn trots om aan deze duurzame woningbouwontwikkeling te mogen meewerken.” (foto: Google Maps)
Pin It
Bekeken: 2643x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/