Woensdag vond in 't Torenerf in Zuidschermer het Ondernemersverkiezingsdebat voor het buitengebied van gemeente Alkmaar plaats. Hieruit naar voren dat boeren en ondernemers zich hier te weinig gehoord voelen door het gemeentebestuur. Dit meldt het NHD.

Aanwezigen vinden dat de gemeente meer moet doen aan belemmerende regeltjes die veelal verbonden zijn aan de landschappelijke status van het Alkmaarse platteland. Enkele voorbeelden zijn stolpen die niet in verschillende wooneenheden gesplitst mogen worden, een verbod op windturbines in de Schermer en een paardenbak die niet naast maar wel achter een woning mag liggen. Veel regels komen van de provincie, maar de gemeente zou meer moeten bemiddelen voor maatwerk.

Het college van Alkmaar zit zo nu en dan om de tafel met Land- en TuinbouwOrganisatie Noord, maar raadsleden doen volgens de aanwezigen zelden een beroep op de kennis van deze organisatie.

De aanwezige politici toonden begrip voor de onmin over de regeldruk en strakke handhaving, en beloofden zich in te zetten voor oplossingen op maat. Maar wel zo dat andere belanghebbende partijen ook een stem hebben. Maatwerk zal de komende vier jaar van belang worden bij de geleidelijke uitbreiding van Stompetoren met zo'n 400 woningen.

Tien Alkmaarse politieke partijen waren aanwezig tijdens het Ondernemersverkiezingsdebat voor het buitengebied. Seniorenpartij Alkmaar had zich afgemeld, maar ook de ChristenUnie, de Partij voor Iedereen en Denk waren afwezig.
Pin It
Bekeken: 2518x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/