In het kader van Dag & Dauw geeft Mart Hagenbeek van de Historische Vereniging Alkmaar dinsdag 20 maart de lezing ‘Gevelstenen in Nederland’.

Mart Hagenbeek is een van de stadsgidsen van de historische vereniging en beheert sinds enkele jaren een website waar, voor zover bekend, alle gevelstenen in Nederland op te zien zijn.

Hagenbeek zal vertellen over het ontstaan van gevelstenen en uiteraard komen de Alkmaarse exemplaren aan de orde. Daarbij gaat hij in op hoe die zich verhouden met gevelstenen in andere Nederlandse steden. Ook wordt ingegaan op de functie, uitvoering, de periode dat gevelstenen populair werden en wanneer deze bloei inzakte. Tenslotte kunnen deelnemers onder begeleiding door Hagenbeek's op zijn website snuffelen.

De lezing duurt van 10:00 tot 11:30 uur. Toegang kost 5 euro, voor aanvang te betalen. Aanmelden is belangrijk, dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Centrum, 20 maart, gevelstenen'.
Pin It
Bekeken: 2374x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/