Zondag 4 maart gaat het fonds Alkmaarders helpen Alkmaarders officieel van start in het Vrij Zijn Theater aan de Madam Curiestraat in Oudorp. Doel is mensen te ondersteunen die in nood zijn wegens ziekte en die geen of onvoldoende beroep kunnen doen op de reguliere medische (zorg)voorzieningen.

Oprichters Willem de Haas, Annemiek Klever en Anjo van de Ven willen mensen in staat stellen om gebruik te kunnen maken van alternatieve en succesvolle, maar vaak ook dure behandelingen in het buitenland, die door ons zorgstelsel niet worden vergoed. Veel zieke mensen starten eigen acties, bijvoorbeeld via crowdfunding, maar dan nog is extra hulp vaak hard nodig.

De stichting achter het fonds was er niet gekomen zonder de inspiratie van Mirjam Hamberg. Zij heeft zich jarenlang als persoon, als gemeenteraadslid en als wethouder ingezet voor anderen. Voor kinderen met HIV bijvoorbeeld, waar ze zelf een fonds voor oprichtte. En ook haar onvermoeibare inzet voor innovatieve manieren van denken en werken waren voor de oprichters van het fonds inspirerend.

Maar nu is Mirjam zelf ernstig ziek. Ze heeft borstkanker en haar leven kan afhangen van een immuunbehandeling in het buitenland. Haar kinderen startten een crowdfundactie en Alkmaarders voor Alkmaarders wil een steentje bijdragen, als eerste actie.

De kick-off duurt van 15:00 tot 17:00 uur, inloop is vanaf 14:30 uur. Iedereen die interesse heeft en wellicht ideeën heeft is welkom. Toegang is gratis. Het fonds zoekt overigens nog ambassadeurs en mensen die de stichting tot een succes willen maken. Meer informatie op Facebook.
Pin It
Bekeken: 2352x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/