Seniorenpartij Heerhugowaard heeft vragen gesteld aan het college over het burgerinitiatief Veenglas. Stichting Veenglas is al bijna twee jaar bezig om in de omgeving van Veenhuizen glasvezelkabel aan te leggen.

Maar de gemeente is onlangs met de firma e-Fiber in zee gegaan om heel Heerhugowaard aan te sluiten op glasvezel.  De Seniorenpartij vroeg het college antwoord te geven op de vraag waarom het burgerinitiatief niet door de gemeente beschermd wordt tegen commerciële aanbieders.

Stam was er duidelijk over; volgens de Telecomwet mogen partijen met een verdienmodel niet bevoordeeld worden en mogen telecomaanbieders geen toegang geweigerd worden tot de markt. En dat geldt dus ook voor een specifiek gebied zoals Veenhuizen.

Stichting Veenglas is bang dat het snelle internet Veenhuizen niet gaat bereiken nu e-Fiber gaat werven in Heerhugowaard. Pas als e-Fiber een abonneedekking van 35 procent haalt beginnen ze pas met de aanleg van glasvezelkabels in Heerhugowaard. Bij buurgemeente Schagen is dat tot nu toe nog niet gelukt.
Pin It
Bekeken: 2682x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/