Donderdagavond vond een informatieavond plaats over de op handen zijnde ambtelijke fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard. Daarin stelde wethouder Jasper Nieuwenhuizen dat een fusie met Alkmaar geen optie bleek, want de buurgemeente wilde dan de baas spelen. Dit meldt het NHD.

Bij een fusie zou Langedijk volgens de wethouder helemaal moeten 'inschuiven', zonder zeggenschap, en diensten moeten afnemen van Alkmaar. Heerhugowaard bood een organisatie met inspraak van beide zijden.

'Insiders' vonden de stelling opmerkelijk, want eerder werd de keuze voor Heerhugowaard anders gemotiveerd. Alkmaar zou juist te weinig toewijding getoond hebben en meningen van het ambtenarenapparaat liepen uiteen.

Al is de kogel eigenlijk wel door de kerk, sommige Langedijkers bleken nog geëmotioneerd over het verlies van complete zelfstandigheid. De wethouder was echter opgelucht dat er naar elkaar geluisterd werd. Hij had meer ophef verwacht.

De informatieavond werd volgens het NHD matig bezocht. Het zaaltje was slechts half gevuld, en zeker de helft van de aanwezigen was politiek of ambtelijk betrokken.

De uiteindelijke invulling van de ambtelijke fusie wordt nog onderzocht. Naar verwachting zal die per 1 januari 2020 duidelijk zijn.
Pin It
Bekeken: 2306x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/