Gemeente Alkmaar houdt van 30 maart tot en met 31 oktober een pilot waarbij pleziervaartuigen overdag kunnen afmeren aan de Noorderkade. In het najaar wordt geëvalueerd.

De Noorderkade, met het rond 100 meter lange houten meubelstuk, nodigt uit om te recreëren op en aan het water. Het afgelopen jaar is gebleken dat de locatie een belangrijk knooppunt vormt in het recreatieve waternetwerk van Noord-Holland Noord.

Wethouder Victor Kloos: "Daarom hebben we samen met de Provincie gekeken of en hoe de gemeente kan faciliteren zodat waterrecreanten ook kunnen aanmeren aan het gebied van Overstad. Ik ben heel erg enthousiast dat het is gelukt!"

Voor de goede doorvaarbaarheid zijn afspraken gemaakt over instructies voor brugwachters en stelt de Provincie de eis dat afmerende pleziervaartuigen maximaal 2,5 x 10 meter lang mogen zijn, en alleen mogen liggen van de laatste meerpaal bij de Tesselsebrug tot aan het eind van de lage kade bij de Ringersbrug. Dat is een stuk van rond 60 meter. Afmeren mag tussen 08:00 uur tot 22:00 uur.

Voor de bevestiging worden ringen aan het verticale deel van de kade gemonteerd.
Pin It
Bekeken: 2866x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/