Langs het Noordhollands kanaal, van de Oude Helderseweg tot de Leeghwaterbrug, komen op termijn 2000 nieuwe woningen. Gemeente Alkmaar meldde dit in toelichting op de operatie 'Transformatie Kanaalzone Alkmaar'.

Er moet langs het Noordhollands kanaal een nieuwe, hoogstedelijke woonwijk komen waarbij gelet wordt op duurzaamheid, klimaatbestendigheid en voorzieningen. Volgens wethouder Anjo van der Ven wordt deze zes kilometer lange strook 'een nieuw 21ste eeuws stadsdeel'.

De woningen worden ondermeer gebouwd in het Stationsgebied Helderseweg, in Overstad, aan het Oudorperdijkje en op de bedrijventerreinen Oudorp en Overdie. Van de woningen zal 30% tot het sociale segment behoren en daarbij komt er ook nog huisvesting voor bijvoorbeeld begeleid wonen.

Op het Nuonterrein komen zeven tiny houses te staan.
Pin It
Bekeken: 5968x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/