De Alk in Alkmaar kreeg in december te horen dat er voor haar nieuwe onderkomen in Heerhugowaard 4,4 miljoen euro tekort is. Daarmee gaan plannen voor het Expertisecentrum Passend Onderwijs op bedrijventerrein De Vaandel-Zuid in de ijskast. Het Heerhugowaardse college van B&W is echter nog niet moegestreden, liet het weten in een reactie op raadsvragen van D66.

Het college vindt dat het Rijk faalt in het faciliteren van gemeenten voor adequate scholenhuisvesting. Er worden hogere eisen gesteld, maar er komt niet meer budget. Sterker nog, er werd in 2015 zo'n 20 tot 25% geschrapt. Dit kwam door een aangenomen motie van het CDA in de Tweede Kamer, die overheidssubsidie verschuift naar scholen. Dat lijkt mooi de exploiteurs Heliomare en Aloysius, maar dat geld is uitsluitend voor exploitatie.

Het Waardse college creëerde diverse opties en reserveert 1 miljoen voor infrastructuur rond de geplande school, maar door de 'halsstarrige' houding van de Onderwijsinspectie stijgen de bouwkosten maar door met 1% per maand. Inmiddels is vier jaar verstreken sinds de initiatiefvorming.

B&W blijven zoeken naar creatieve oplossingen. Daarbij is het overigens niet uitgesloten dat de eerder afgehaakte stichting VierTaal weer aansluit. Daarnaast probeert het bij de Ministeries van Financiën en OCW meer geld los te peuteren en  versoepeling of afschaffing van de subsidieregel te bewerkstelligen.

Heerhugowaard zoekt samen met zes andere Noord-Hollandse gemeenten steun van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), die ingangen heeft bij de genoemde ministeries. Antwoord wordt verwacht over vijf of zes weken.
Pin It
Bekeken: 2569x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/