Gemeente Heerhugowaard komt slecht uit de bus als om het weigeren van drank aan jongeren onder 18 jaar. Als een minderjarige een beetje zijn best doet dan komt hij of zij vrij gemakkelijk aan alcohol.

De Universiteit van Twente heeft in 2017 een onderzoek gedaan naar de verkoop van drank aan minderjarigen en hieruit blijkt dat gemeente Heerhugowaard nu slecht scoort in Noord-Holland. Kregen mystery shoppers in 2015 nog 70% geen drank mee, in 2017 was dit slechts 37,3%.

Gemeente Alkmaar, waar veel Heerhugowaardse jongeren gaan stappen, kwam nog slechter uit het onderzoek naar voren. In 2016 kregen onopvallende controleurs in 33% van de gevallen drank mee en in 2017 was dat 27,8%.

Alkmaar onderneemt inmiddels actie. Inmiddels is een nieuw handhavingsplan opgesteld. Het zal binnenkort in de vergadering van het college van B&W gepresenteerd worden.

Binnen het HAL-gebied is Langedijk ruimschoots het scherpst: in 56,7% van de gevallen kreeg mystery shoppers geen drank mee.
Pin It
Bekeken: 2738x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/