De Noordwest Ziekenhuisgroep sluit zich voor alsnog niet aan bij de aangifte van het Antoni van Leeuwenhoek en andere ziekenhuizen, tegen vier grote tabaksfabrikanten en hun 'sjoemelsigaret'. Dit meldt het NHD.

Een woordvoerster stelde dat het NWZ de prioriteit nu legt bij de herziening van een eigen rookbeleid. In Alkmaar mag op het eigen terrein nog gerookt worden bij twee abri's. Zo lang dit nog het geval is, vindt het bestuur dat aansluiting bij de aangifte geen goed idee.

Het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis doet aangifte in een lopende strafzaak van een aantal rokers, waarvan overigens eentje zonder gezondheidsproblemen, die de tabaksfabrikanten beschuldigen van zware mishandeling en poging tot verslaafd maken middels de sjoemelsigaret.

Uit recent onderzoek van het RIVM onder elf merken blijkt dat sigaretten veel schadelijker zijn dan aangegeven op de pakjes, en dan vooral light-sigaretten. Alle typen zaten boven de wettelijke norm, soms tot wel zes keer te hoog.

In de filters zitten perforaties die inhalatie van schadelijke stoffen beperken, maar in de realiteit worden die (natuurlijk) grotendeels afgedekt met de lippen en vingers. Fabrikanten zouden al jaren weten dat hun eigen test compleet onrealistisch is.

 
Pin It
Bekeken: 2454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/