Een medewerker, die geschorst is door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier na het melden van een misstand, blijkt door zijn werkgever stevig onder druk te zijn gezet. Onder meer zijn mail is geschaduwd, meldt mediapartner NH Nieuws.
De man is deskundige op het gebied van bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. Hij is naast zijn werk ook in zijn vrije tijd bezig met het openbaren van informatie over de kwaliteit van oppervlaktewater via een eigen website.
De werknemer ontdekte afwijkingen in de gegevens over bestrijdingsmiddelen en publiceerde deze. Nadat hij eerst was gelauwerd, draaide de houding van het hoogheemraadschap. Hij kreeg een mindere beoordeling en werd dringend verzocht zijn website te sluiten. Dat weigerde hij, me een schorsing tot gevolg.
Er is forse druk uitgevoerd op de man. HHNK heeft zijn mailbox gekopieerd om hem op oneigenlijk gedrag te betrappen. Daar kwam de werknemer een jaar geleden bij toeval achter. Daarnaast werd er tijdens gesprekken met leidinggevenden voortdurend op gehamerd dat hij de website offline moest halen.
"Opmerkelijk vindt mijn cliënt dat hij van zijn leidinggevenden te horen kreeg dat de website niet verwijtbaar is. Toch moest hij zijn website 'op zwart' zetten, want anders zouden er maatregelen worden getroffen. Nadat eerst de e-mailbox werd gekopieerd, zou er wat met zijn functioneren zijn en nu is er een arbeidsconflict", zegt zijn raadsman Ferre van de Nadort.
NH Nieuws heeft het Hoogheemraadschap om een reactie gevraagd. De organisatie meldt dat er binnenkort een onderzoek plaatsvindt en dat de melding volgens procedure zal worden afgehandeld. (foto: Brbbl)
Pin It
Bekeken: 4980x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/