Tijdens de open dagen op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari doen vier groepen mbo-leerlingen Voeding van het Clusius College Alkmaar mee aan de Skills Heroes vakwedstrijd bierbrouwen. Iedereen is welkom.

Bierbrouwen krijgt steeds meer aandacht en er komen steeds meer brouwerijen, ook in Alkmaar. De mbo-opleidingen Voeding besteden aandacht aan bier en sommige docenten vinden bierbrouwen zelfs één van de leukste technologieën. Het is een veelzijdig en moeilijk ambacht, oud en toch ook heel modern.

Om mbo’ers enthousiast te maken besloten docenten Jaap Groen en Cock Smit om een vakwedstrijd bierbrouwen te houden. Al snel waren er genoeg leerlingen voor vier teams. Ze volgden een workshop om de basisbeginselen te leren, zodat ze met een eigen recept goed bier kunnen brouwen. De docenten zullen hun ontwikkeling, productie en het resultaat beoordelen.

De kampioenen van het Clusius gaan straks de strijd aan met de beste mbo'ers van het AOC Oost te Almelo. Het college is bezig om een officiële landelijke Skills Heroes vakwedstrijd van de grond te krijgen.
Pin It
Bekeken: 2328x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/