Het verbod op het voor zondag 18:00 uur afsteken van vuurwerk werd dit jaar in Alkmaar (weer) massaal aan de laars gelapt. De overtreders lijken vooral jonge jongens. De politie maakte rond 15:15 uur melding van tientallen meldingen. Met onder andere een onopvallend opererend vuurwerkteam, werd gepoogd elke melding mee te nemen, maar dit bleek onmogelijk.

Het politiebericht stond in het 'draadje' onder een eigen post van Facebook Politie Alkmaar, waaronder enkele tientallen volgers spraken van veelvuldig vroegtijdig geknal, soms ook de dagen ervoor al.

Rond 15:15 uur meldt een volger: "Ze lopen hier met rugtassen vol en de rookwolken en knallen vliegen je om de oren en als je dan kijkt wat ermee loopt hooguit 10 á 12 jaar! Wordt niet eens gekeken waar en hoe het gegooid wordt."

Een ander: "Om 19.00 uur gooiden ze vuurwerk in brievenbus van mijn hal ontploft de hele brievenbus." De hulpdiensten, waaronder drie brandweerwagens, reden echter door naar een brandende garage even verderop. "Dezelfde kutgasten stonden erbij te kijken". Het gaat hier waarschijnlijk over de brand aan de Melis Stokelaan. Mogelijk kan de melder helpen bij opsporing van de daders, die naar zeggen slechts 12 jaar oud zijn en dikwijls nog laat over straat lopen.

Ergens anders moest een put het ontgelden, vermoedelijk door gebruik van zwaar illegaal vuurwerk. Diverse anderen meldden ook zware explosies.

Nadat een volger mopperde over gebrek aan surveillance in Groet, antwoordde de politie dat daar wel degelijk is gesurveilleerd en dat ook daar vuurwerk in beslag is genomen. Hoeveel keer er vuurwerk in beslag is genomen, is nog niet bekend gemaakt.
Pin It
Bekeken: 3332x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/