Ze zat ruim twee dagen in onzekerheid over het lot van haar 13-jarige dochter, maar gelukkig werd het meisje zaterdagochtend in goede gezondheid door de politie op straat aangetroffen. Jacqueline van Nieuwenhuijzen uit Tuitjenhorn is heel blij dat haar dochter, die in de Heerhugowaardse instelling Transferium verblijft, weer terug is maar heeft geen goed woord over voor de begeleiding. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

Het meisje was donderdag op verlof in Alkmaar en had haar begeleider ervan overtuigd dat ze zelfstandig verder mocht. Ze wilde naar een nagelstudio. Ondanks 37 jaar ervaring, ging de hulpverlener zonder haar claim te controleren akkoord en gaf haar tot 20:00 uur de tijd. Zelf was hij om 14:00 uur terug in het Transferium. Het meisje bleef weg.

"Er zitten daar allemaal kwetsbare meiden. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze haar zo alleen laten", vertelt moeder Jacqueline aan NH Nieuws. "Mijn dochter was daar echt nog niet klaar voor." Dat bleek in augustus nog. Toen had ze een uitzendkracht ervan overtuigd dat ze altijd zelfstandig bij de receptie, buiten het afgesloten gedeelte, koffie mocht drinken. Ze zette het op een lopen.

Dat haar dochter donderdag alleen op pad mocht is voor Jacqueline onverteerbaar. Temeer omdat haar verzoek om met dochterlief te gaan eten op Tweede Kerstdag was afgewezen. En daarbij had het meisje beschikking over haar mobieltje, waarmee ze contact kon leggen met het schadelijke circuit waar ze nou juist uit was gehaald. Jaqueline had nog zo gewaarschuwd, vertelde ze het NHD. "Ze is met plannetjes bezig."

Jaqueline vindt het ongelofelijk dat het Transferium haar dochter in de fout is gegaan. Ze wijst daarbij ook op andere bewoners die tijdelijk vermist waren, al hadden die dan wel toestemming om alleen weg te gaan.

Transferium directeur Vrank Post ontkent in het NHD dat er structureel iets mis is met de begeleiding. Toch heeft Jaqueline een klacht ingediend bij de inspectie en wil ze een gesprek met de directie. (foto: Facebook Transferium)
Pin It
Bekeken: 2931x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/