Motorclub Bandidos is deze week weer volop in het nieuws geweest. Deze 'Outlaw Motor Gang' is nu ook officieel outlawed. Kort na de rechtszaak maakte de advocaat van de motorclub bekend dat Bandidos waarschijnlijk in hoger beroep gaat.

Maar wacht even, was er niet ook een Alkmaars chapter in Heerhugowaard? Ja dat klopt, maar die lijkt al eind 2015 een stille dood te zijn gestorven.

Na de oprichting in maart 2014 was het snel mis. Er werd brand gesticht en in april dreigde toenmalig burgemeester Ter Heegde met sluiting van het chapterhouse, omdat er op het bedrijventerrein geen clubactiviteiten mogen plaatsvinden. Sowieso bezorgden de Bandidos de gemeente en de politie kopzorgen, omdat ze doelwit leken van rivaliserende clubs.

Landelijk werd onderzocht of er een verband was met de Bandidos en andere branden. Op 1 februari 2015 brandde het clubhuis van motorclub MC Expendables in Obdam af, op 13 februari dat van de Rogues in Opmeer.

Ook zouden Bandidos van chapter Alkmaar in november 2014 meegewerkt hebben aan de mishandeling en afpersing van een Limburgs lid. De president en vice-president werden opgepakt, maar kwamen na twee maanden voorlopige hechtenis weer vrij.

Na de reeks aanhoudingen voerde de overheid een actief persbeleid tegen de OMG's. Bandidos Alkmaar leek daarna een 'aanzienlijk kleinere rol' te hebben in de regio, al was dit zeker ook een financiële kwestie. Toen de twee leiders vast zaten kwam er geen geld binnen voor de huur en het clubhuis werd opgedoekt.

Meerdere Bandidos stapten op, waaronder de vicepresident. In juli 2015 waren er nog maar drie chapterleden . De zaakofficier noemde dit destijds "een mooi effect" van het grootschalige onderzoek, met de stoere naam Redlake. En daarna werd het helemaal stil.
Pin It
Bekeken: 4917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/