Gemeente Langedijk, Woningbouwvereniging Langedijk, Woonwaard en hun huurdersorganisaties tekenden maandag voor prestatieafspraken over betaalbare sociale huurwoningen. De afspraken gelden voor 2018, met een doorkijk naar de toekomst, en gaan onder andere over het minimale jaarlijkse aanbod, een nieuw woon-zorg- welzijn concept en duurzaamheid.

Doel is om mensen een passende huurwoning te bieden als dit door hun inkomen of andere omstandigheden moeilijk gaat. Verder moet in 2018 de huurverhoging beperkt zijn en moet betere informatie over de totale woonlasten gegeven worden. Van het complete aanbod heeft minimaal 85% een huurprijs onder 640 euro.

Een andere afspraak is dat er voldoende geschikte en betaalbare sociale huurwoningen moeten zijn. Gemeente Langedijk laat volgend jaar onderzoek doen naar locaties voor (sociale) woningbouw. Hierbij zal uitdrukkelijk aandacht zijn voor tijdelijke woonvormen in de vorm van modulair bouwen. De uitslag wordt verwacht in augustus.

Gestreefd wordt naar een prettige woonomgeving en aanpak van problemen. Daarnaast werken de gemeente en corporaties verder aan de relatie tussen wonen, zorg en welzijnsactiviteiten. Woningbouwvereniging Langedijk start met partners een pilot voor een nieuw concept in Westervenne met de 62 naastgelegen nultredenwoningen in Noord-Scharwoude.

Er komt een (concept)visie op energiekwesties, zoals aardgasloos bouwen en energieneutraal wonen. Woningen met de slechtste energielabels krijgen als eerste na-isolatie en zonnepanelen, goed voor minimaal label B en Woningbouwvereniging Langedijk gaat zich inzetten voor 'nul-op-de-meterwoningen'. Huurders spelen een belangrijke rol, dus moet bewustwording worden vergroot, bijvoorbeeld door energiecoaches.

Elk jaar gaan de gemeente, woningcorporaties en huurders opnieuw met elkaar om de tafel om afspraken te maken voor het opvolgende jaar. Huurders zijn welkom om zich hiervoor aan te melden.
Pin It
Bekeken: 2640x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/