De Alkmaarse Rugby Club speelde zondag een spannende streekderby tegen Castricum in de 2e Klasse Noord. Na ruim verlies in de eerste helft, de wind speelde hierbij een grote rol, kwam Alkmaar nét wat tijd tekort om de nummer 2 toch nog te tackelen.  De eindstand werd 22-25.

Castricum startte met voordeel van de harde wind en Alkmaar moest al snel aan de noodrem trekken. Na off-side scoorde de gastploeg een strafschop en even later ging de stand al van 0-3 naar 0-10, na een slimme kick en een machtige actie om de bal binnen de lijnen te houden.

Ook Castricum moest een keer aan de noodrem trekken, waarna David Dekker tussen de palen schoot voor 3-10, maar na onnodig balverlies kreeg Alkmaar een try tegen (3-15) en kin de eindfase werd nogmaals gescoord, inclusief conversie (3-22).

Daarna begon Alkmaar het veldoverwicht over te nemen. Wytze Vader creëerde een break en Shane den Heijer maakte de try voor 8-22. Na nogmaals off-side van Alkmaar werd de ruststand  8-25.

Alkmaar had in de tweede helft het windvoordeel, maar kon heel lang niet echt gebruik van maken. Toen was daar vlak voor het einde van de normale speeltijd Job Dekker, die na een goede serie aanvallen doorbrak voor een try. Na conversie stond het 15-25 en zo gingen de teams maar liefst zeven minuten blessuretijd in.

Alkmaar won een 5-yards scrum van Castricum, waarna Jasper Pauw de bal greep en over de achterlijn dook. David Dekker schoot de conversie tussen de palen en het stond 22-25. De gastploeg was rijp voor de sloop en leek te
bezwijken, maar ze kon toch nog net vasthouden aan de winst.

De Alkmaarse Heren 1 staat zesde in de 2e Klasse Noord na acht wedstrijden. De top vier is nu toch wel buiten bereik gekomen en het team moet oppassen voor de lager geplaatsten.