Gemeente Heerhugowaard komt met een nieuw ontwerp voor hoogbouw langs de Basiusstraat. Hierin wordt de te bouwen flat niet hoger dan 15 meter, ofwel vijf woonlagen. De actiegroep die tegen de vorige twee bouwplannen was, zal de aanpassing met de buurt bespreken.

De sportaccommodatie langs de Basiusstraat moet plaats maken voor een wooncomplex van Esdégé-Reigersdaal. Ter bekostiging moest er ook een flat voor sociale verhuur komen. Maar zeven verdiepingen vond de buurt veel teveel en ook de concessie met zes woonlagen beviel niet. Oorspronkelijk zou er, net als ernaast, niet meer dan vier verdiepingen gebouwd worden.

Wethouder Gido Oude Kotte stelde dat de afgelopen twee decennia stedenbouwkundige inzichten nu eenmaal zijn veranderd, maar hij voegt daar volgens het NHD nu toe dat de bewonersparticipatie van twee decennia geleden toch ook zwaar mee moet wegen.

Om de ontwikkelaar tegemoet te komen vervalt de eis dat er alleen sociale verhuur in de flat komt. Het mogen nu ook koopappartementen van 200.000 tot 230.000 euro worden.

Binnenkort verschijnen op lantaarnpalen in de buurt flyers met details over een buurtbespreking. (foto: Google Maps)
Pin It
Bekeken: 2802x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/