Ook dit jaar nam Heerhugowaard deel aan het tweejaarlijkse landelijke onderzoek ‘Waar staat je gemeente’. De bijna 1.300 inwoners die deelnamen aan het onderzoek gaven hun gemeente cijfers die hoger waren dan twee jaar geleden en ook weer iets hoger dan het landelijk gemiddelde.

Het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’ kijkt aan de hand van vier hoofdthema’s naar hoe tevreden inwoners zijn over hun gemeente. Dat zijn de woon- en leefomgeving, de relatie tussen de inwoner en de gemeente, de dienstverlening en welzijn en zorg.

Wat betreft de waardering voor inspanningen van de gemeente (6,9),  dienstverlening (7,0), digitale faciliteiten (7,0), communicatie en voorlichting van de gemeente (6,9) en zorg van gemeente voor leefomgeving (6,9), werd Heerhugowaard 0,1 punt hoger gewaardeerd dan in 2015. Dat is telkens 0,3 hoger dan het landelijk gemiddelde.

Wat betreft inspanningen om inwoners volledig te laten deelnemen aan de maatschappij scoorde de gemeente een 6,6, wat 0,2 punt hoger is dan in 2015 en 0,1 punt hoger dan landelijk.

De grootste stijging in waardering was voor het betrekken van inwoners bij het gemeentebeleid. Was dit voorheen een 6,1, net als het landelijk gemiddelde, dit jaar komt Heerhugowaard op een 6,5 uit. Dit lijkt vooral het gevolg van initiatieven voor participatie als de Burgertop H300 en het aanstaande Vlogfestival, waar men tot 12 november nog video's voor kan insturen. Tot 18 november kan op de inzendingen gestemd worden.

Het volledige rapport is te vinden op heerhugowaard.nl.
Pin It
Bekeken: 3104x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/