Na het succes van een 'hyena-actie' in Wieringerwerf, heeft de politie donderdagmiddag en -avond zo'n zelfde actie in Heerhugowaard gehouden. Onder andere de wijken Middenwaard, Molenwijk, Stad van de Zon, Huygenhoek, Butterhuizen en Zuidwijk werden doorzocht.

Tijdens een hyena-actie wordt een woonwijk afgesloten met herkenbare en onherkenbare politievoertuigen en daarna kammen politiebikers de straten door op zoek naar verdachte situaties, voertuigen of personen. Dit onder andere om inbraak aan te pakken. Die werden ook een aantal keren aangetroffen, maar blijkbaar niets dat interessant genoeg was om op Facebook te vermelden.

Op de Facebookpagina van politie Heerhugowaard wordt overwegend positief gereageerd op de actie, al stellen twee volgers dat de verkeerde wijken doorzocht zijn.  De twee meest uitgesproken tegenstanders spreken van "bewoners bang maken", "waanzin", "puur machtsvertoon" en "zo komen we langzaam in een politiestaat". Eén van hen ziet liever dat er ingezet wordt op meldingen over malafide klussers. Toevallig had een ander die de politie middag nog gebeld over 'travellers' met een wit bestelbusje op de Steigerdijk.

Pin It
Bekeken: 4157x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/