Een piepjong en onervaren FC Marlène heeft landskampioen 't Knooppunt het vuur aan de schenen gelegd. Na een gespannen begin, nam de formatie van Jagdewsing de wedstrijd over en creëerde een 2-3 voorsprong.

Na tien minuten keek FC Marlène tegen een 2-0 achterstand aan. Twee persoonlijke fouten werden afgestraft door de thuisploeg. Zonder Hamdaoui en Dol leek het dan ook een moeilijke avond te worden. Totdat de Heerhugowaarders een stiekeme aansluitingstreffer scoorden. Een prima schot van Cretier werd door Kossen ingetikt.

Met 2-2 en goed spel ging de rust in. Een positief resultaat leek er daarna te komen toen goaltjesdief Havermans voor de 2-3 tekende. Ook in de fase na zijn doelpunt drong FC Marlène goed aan. Een pechmoment voor Hakopov leverde echter de gelijkmaker voor 't Knooppunt op. Zijn ongelukkige handsbal leidde tot een strafschop: 3-3.

Nadat een vergelijkbare situatie aan de andere kant in tot een strafschop uitmondde, werd Ceyar in een uitbraak getackeld. Dat de scheidsrechters vervolgens de bal drie meter naar voren legden, was een raadsel. Vanaf een meter of zes werd de bal hard binnengeschoten: 4-3. FC Marlène verliet daarmee Amsterdam zonder punten.