Sinds januari heeft gemeente Heerhugowaard een Veteranen Ontmoetingscentrum voor haar rond 300 ex-militairen. Ook van buiten komen ze naar 'De Waardse Veteranen' aan de Taxuslaan 34. Het initiatief lijkt dus succesvol, maar er is wel weer gesteggel met de gemeente.

Het VOC moest in februari/maart alweer weg uit de voormalige Taxusschool omdat het wel subsidie voor activiteiten kreeg, maar niet de huur. Gelukkig werd een jaar financiële dekking beloofd door een anonieme gulle gever. Nu blijkt uit een 'preventieve brief' van de gemeente dat gratis koffie schenken een boete van 1.000 euro kan opleveren, meldt het NHD.

Dat schoot in het verkeerde keelgat. "Als je bij me thuis komt heb ik toch ook geen vergunning nodig om jou een bakkie koffie aan te mogen bieden?", aldus demissionair voorzitter Maurice Bettink.

De brief volgde op het niet binnen laten van een handhaver die controle wilde uitvoeren. Met een vergunning is gratis koffie schenken geen probleem, maar die zou na een eerdere afwijzing nog niet opnieuw zijn aangevraagd. Het VOC wordt uitgenodigd dit alsnog te doen.

Overigens is het veteranenhonk nog op zoek naar een nieuwe voorzitter en wil het in de toekomst begeleiding bieden voor ex-militairen met problemen. (foto: Google Streetview)
Pin It
Bekeken: 4966x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/