Een drie kilometer lang geluidsscherm dwars door Heiloo. Inwoners van het dorp en ook treinreizigers zullen er maar aan moeten wennen, want de wand moet er vanwege de wet op geluidshinder komen. Maar juist de mensen die beschermd gaan worden van treingeluiden, gruwelen van het idee.

"Het uitzicht wordt verziekt en ons dorp wordt in tweeën gespleten. Het verdeelt ons in oost en west", zegt een bewoner tegen mediapartner NH. "Nu hebben we nog vrij uitzicht, zo meteen is dat compleet verdwenen. Het open karakter van het dorp verdwijnt."

De wand wordt tot 1,5 meter hoog, gerekend vanaf de bovenkant van de rails. Omwonenden  mogen het materiaal kiezen: beton of kokosvezel. Aan hun zijde komt begroeiing. Treinreizigers kijken straks naar een kale wand.

Uit protest heeft een groep bewoners stickers verspreid met daarop een extra keuze: een minischerm dicht langs de rails, waarmee de onderkant van de trein als het ware ingepakt wordt. Op die manier wordt het uitzicht zo min mogelijk beperkt. "Een prima oplossing."

Gemeente Heiloo stelt dat spoorbeheerder Prorail dit type scherm niet heeft goedgekeurd, maar de bewoners laten het er niet bij zitten. "Waar een wil is, is een weg. Wij geven het nog niet op."
Pin It
Bekeken: 2974x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/