Gemeente Heerhugowaard heeft het zuidelijke eind van de Middenweg, tegenover Intratuin, aangewezen om volkstuinen aan te leggen. Dit meldt het NHD. Er is alleen één probleempje: een bewoner wil niet weg.

Vanwege de uitbreiding van de Westfrisiaweg (N23) verdwenen de volkstuinen aan de Krusemanlaan in 2014, maar daarna bleek het nog niet zo eenvoudig de beloofde nieuwe plek te vinden voor de volkstuinders. De gemeente kwam op grond aan de Molendijk uit, maar daar stak de Provincie een stokje voor.

Nu is die toestemming al aangevraagd en ook per email door de Provincie verleend. De aanleg van de volkstuinen zou kunnen starten na de geplande herinrichting van de Middenweg aldaar. Hierbij moet de nieuwe bocht komen te liggen precies waar het huis in de bestaande bocht staat.

Dat huis is van de gemeente. Maar terwijl het ene deel anti-kraak is, zit in het andere een huurder die weigert te vertrekken. Hij wil een gelijkwaardig alternatief, met een stuk land en schuren. Maar in Heerhugowaard is dat er gewoon niet. De gemeente denkt hem via de rechter uit zijn huurbescherming los te kunnen wrikken, met een beroep op het algemeen belang.

Als dit lukt, wordt in 2018 gestart met de herinrichting van de Middenweg, kunnen de volkstuinen begin 2019 worden aangelegd en kan er in 2020 geoogst worden. Het wordt dan niet de beloofde twee hectare, maar slechts de helft daarvan. Ben Rooseboom de Vries, voorzitter van de volkstuinvereniging Groene Waard liet het NHD weten met 'beter iets dan niets' genoegen te nemen.
Pin It
Bekeken: 4149x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/