Compost maken dicht bij huis, met als resultaat in de buurt een gezondere bodem en planten, minder afval en meer sociale contacten. Dat is wat de CompostBakkers nu ook in Alkmaar willen bereiken met Buurtcomposteren. Met het groene licht van het gemeentebestuur, is Alkmaar de 25e gemeente waar dit project opgestart wordt.

Buurten en scholen die vergroenen, duurzame horeca-ondernemers, maar ook wijkcentra en bewonersinitiatieven in Alkmaar kunnen zich bij de Compostbakkers aanmelden voor een inzamelpunt met compostbakken in hun buurt.

In Vlaanderen is buurtcomposteren een ingeburgerd begrip, en in Nederland wordt het steeds populairder. Bij buurtcomposteren werken meerdere huishoudens en/of organisaties samen om van hun groente-, fruit- en tuinresten (GFT) compost te maken. Het GFT wordt op een centrale buurtplek ingezameld en van daar naar de buurtcomposthoop gebracht. De compostwerkers – buurtbewoners opgeleid door de Compostbakkers - zorgen daarna voor hoogwaardige compost. De gemaakte compost wordt gebruikt als grondvoeding in de eigen buurt.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of op compostbakkers.nl.
Pin It
Bekeken: 3158x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/