De Mediaan wordt omgedoopt tot wijkcentrum De Zon. De kerkgemeenschap “Hart voor Heerhugowaard” gaat het wijkcentrum nieuw leven inblazen. De gemeente zag geen heil meer in voortzetting van De Mediaan en heeft per 1 september de huur opgezegd. De nieuwe stichting gaat De Mediaan huren van Woonwaard.

Aan het programma van cursussen en activiteiten wordt momenteel gewerkt. Het kinderen- en jongerenwerk blijft, de huurprijzen zullen aantrekkelijker worden. Ook wil de stichting de brasserie graag voortzetten, deze wordt nu gerund door cliënten van de GGZ. Deze partij heeft zich teruggetrokken dus ook daar moet een oplossing voor komen.

Tevens wil de stichting nieuwe activiteiten toevoegen. Zij denken hierbij aan huiswerkbegeleiding, een buurtontbijt, markten en braderieën of filmavonden. Eind augustus zal duidelijk worden of de gemeente een subsidie verstrekt die zij in de aanloopfase hard nodig zullen hebben. Na verloop van tijd hoopt de stichting zichzelf te kunnen bedruipen met de opbrengsten uit de zalenverhuur en de brasserie.

Het streven is om na de vakantie met het programma te starten. De stichting is enthousiast, op de facebooksite is te lezen dat De Zon “een plek moet zijn om te ontmoeten, ontplooien en ontdekken. Echt de huiskamer van de wijk dus”.
Pin It
Bekeken: 6649x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/