Dinsdag werden in de gemeenteraad de jaarstukken van 2016 besproken, waarin een overschot van € 3,5 miljoen is opgenomen. De meeste raadsleden hadden hierop geen commentaar, maar wel op Voorjaarsnota van 2018 tot en met 2021. Er was een wijslijst aan moties en amendementen van bijna alle fracties, met veel verzoeken tot subsidie van projecten.

Één van de opvallende zaken was een voorgestelde reglementswijziging. De VVD liet bij monde van fractievoorzitter John van der Rhee weten dat zij wil dat inwoners niet meer betalen voor politieke advertenties. De partijen krijgen jaarlijks totaal € 88.000 te besteden en een aanzienlijk deel hiervan gaat volgens hem op aan adverteren. Nog geen andere fractie heeft de motie ondertekend.

Het CDA-voorstel om het 500-jarig jubileum van de Grote Kerk te steunen met een extra ton kon ook op weinig genade rekenen . De kans dat er een fiets- en wandelbrug bij het Oostdijkje in de Eilandspolder komt lijkt wél waarschijnlijk. De geraamde € 50.000 moet worden betaald door gemeente Alkmaar, Beemster en de Provincie.

Maandag buigt de gemeenteraad zich opnieuw over de Voorjaarsnota 2018 - 2021.
Pin It
Bekeken: 2984x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/