Het Alkmaarse college heeft contact gehad met ProRail en de Nederlandse Spoorwegen, nadat vrijdag de spoorbomen op de Noorderkade en de Helderseweg omhoog bleven terwijl er treinverkeer was. Er deden zich geen ongelukken voor, mede doordat de waarschuwingssignalen wel gewoon werkten.

Op Facebook circuleren videobeelden van een intercity die langzaam de Noorderkade kruist terwijl een automobilist staat te wachten bij niet openstaande slagbomen.

Wethouder Jan Nagengast heeft contact gehad met de regiodirectie van de NS. Hij kreeg te horen dat er nauwgezet onderzoek komt. Dit liet hij weten nadat raadslid Stefan de Haan (VVD) hem vragen stelde over het incident. Daarnaast kon hij melden dat het ging om een eenmalig incident in de gemeente Alkmaar.

Overigens werkte er vrijdagavond bij Station Deurne helemaal niets bij twee spoorwegovergangen, blijkt uit een ander Facebook bericht. Zowel de spoorbomen als de signalen waren defect. En dat zou daar recent al de derde keer geweest zijn. Normaal moeten de spoorbomen bij een defect in de veilige stand staan, oftewel naar beneden.
Pin It
Bekeken: 3457x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/