Het was weer een weekendje vol met atletiek. Zaterdag debuteerde Thomas van Ophem voor Oranje, als senior in ieder geval, bij de Europacup Superleague voor landenteams in het Franse Lille. Met een beste worp van 71.28m werd hij 9e. Gezien zijn recente, grote progressie had hij op meer gehoopt. De mannen en vrouwen van Oranje werden overigens 11e en laatste. Een aantal belangrijke atleten was afwezig en er waren meer tegenvallers dan lichtpuntjes. Daarmee duurde verblijf op het hoogste Europese niveau slechts een jaar.

Zondag hebben de Hera-meisjes A zich in Lisse geplaatst voor de finale van de clubcompetitie. Ze werden 11e landelijk en staan na de twee wedstrijden ook als 11e geklasseerd, waar twaalf teams doorgaan. Kogelstootster Jessica Schilder leverde opnieuw een belangrijke bijdrage door 14,71m te werpen en in haar poule te winnen, al kan ze beter. Daarnaast sprokkelde ze puntjes met een speerworp van 30,59m (11e). Marit van den Hoven kon eindelijk eens voor Hera kogelslingeren en werd 8e met 25,06m. Vere Tavenier eindigde op dezelfde plek op de 1.500m in 5:42,92.

Foto: Thomas van Ophem (mi) met collega Lisanne Schol en de bondscoach
Pin It
Bekeken: 3206x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/