Het is Reiger Boys VR1 zaterdag in Utrecht gelukt om binnen een jaar terug te keren naar de Hoofdklasse zaterdag. Na twee degradaties op rij begon de aanvankelijk uitgedunde selectie onder een nieuwe trainer/coach, Cor Smit, aan de competitie in de 1e klasse. Doel was in de bovenste helft meedraaien en in het tweede seizoen doorpakken, maar het ging boven verwachting. De titel ging naar SC Klarenbeek, maar via de nacompetitie werd ten koste van The Knickerbockers en Odysseus '91 alsnog terecht promotie afgedwongen.

Trainer Smit was zichtbaar trots: "Toen ik een jaar geleden begon had ik nauwelijks een selectie. Met de terugkeer van een paar ervaren speelsters zoals Aaike Verschoor, Bonnie Smit en Jessica Overtoom, en de doorstroming van eigen talenten als Manon Huijsman, Jitske Li, Judith de Bruijn, zijn we aan het seizoen begonnen en kijk eens waar we nu staan. En dat ondanks vele blessures gedurende het seizoen. Dit maakt mij zo ontzettend trots!"

Reiger Boys moest tegen Odysseus winnen voor promotie, na 0-0 thuis. Vanaf het begin was de geel-zwarte brigade beter, al duurde het een kwartier tot de eerste goal. Kelly Blankert schoot een vrije trap vanaf eigen helft naar Niki Rensen, die prompt afmaakte. Tien minuten later stond Rensen opnieuw goed en rondde een vlotte aanval af voor 0-2. Keepster Jessica Overtoom hield tussendoor het doel dicht met een katachtige actie.

De Heerhugowaarders kwamen in de tweede helft toch in de problemen. In de 51e minuut bracht een mooi ingedraaide Utrechtse corner de spanning terug en daarna moesten twee ervaren speelsters gewisseld worden. Britt van der Gulik was al vervangen door Huijsman in de eerste helft, nu moest de nog kwetsbare spits Bonnie Smit gewisseld worden door De Bruijn en Noëlle Bruins raakte dusdanig geblesseerd dat het spel tien minuten stil kwam te liggen voor verzorging. Hilde Spierings moest echter toch haar plaats innemen.

In de laatste twintig minuten (plus blessuretijd) stond Reiger Boys zwaar onder druk, maar Aaike Verschoor hield het team bij elkaar en een uitblinkende Overtoom voorkwam in blessuretijd de 2-2 met een geweldige zweefduik.

Uiteraard werd het feestje na de terugreis uit Utrecht nog voortgezet in de kantine van Reiger Boys. (foto: Paul van der Molen).