Op bedrijventerrein De Vaandel in Heerhugowaard komt een grote zonnecentrale. De bedoeling is dat de panelen voor ongeveer 3200 huishoudens stroom gaan opwekken, dit staat gelijk aan bijna negen megawatt aan elektriciteit, zo meldt het NHD. De bouw wordt uitgevoerd door Ecorus, een ontwikkelaar van zonne-energieproducten, zo werd in januari dit jaar al bekend gemaakt.

De Vaandel leek eerst een mislukking, geen bedrijf wilde zich er vestigen. Dit kwam mede door de economische crisis. Nu blijkt er een toenemende interesse te zijn voor de bedrijfsgrond. De mogelijkheid bestaat dat de gemeente te zijner tijd een weg dwars door het zonneveld aan gaat leggen van Zuid naar Noord-Vaandel. Dat was een belangrijk punt voor de gemeente om akkoord te gaan met de aanleg van het zonnepanelenveld.

Het zonnepanelenveld wordt qua capaciteit de dertiende centrale van Nederland, het blijft zeventien jaar staan, het rijk subsidieert. Of ze daarna nog mogen blijven staan is afhankelijk van de eventuele verlenging van de rijkssubsidie, is te lezen in de krant.
Pin It
Bekeken: 3755x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/