Alkmaar, 12 december 2013. AZ verspeelde donderdavond de winst in de allerlaatste seconde. In Griekenland werd het 2-2. De Alkmaarders begonnen met twee debutanten in de basis. Doelman Yves de Winter en Wesley Hoedt maakten allebei hun eerste minuten in het eerste elftal. PAOK liet AZ komen aan het begin van de eerste helft en gaf de ploeg uit Alkmaar veel ruimte om op te bouwen. De ploeg van Dick Advocaat maakte pas na een halfuur spelen gebruik van die ruimte. Thomas Lam kon uit de draai, via de binnenkant van de paal binnen schieten: 1-0. Echt lang konden de Alkmaarders niet genieten van die voorsprong. Lewis werkte een Griek in de 37e naar de grond, waarna de Engelse arbiter een strafschop gaf. Die werd eenvoudig in de linker onder hoek geschoten door Lucas: 1-1. PAOK gaf nog wel wat druk op de helft van AZ, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

De tweede helft begon wat gelijkwaardiger. Met wat afstandsschoten van beide ploegen, golfde het spel op en neer. Na een klein uur spelen kreeg AZ wat goede kansen. Berghuis kapte zich mooi vrij en probeerde de bal hard in de korte hoek te schieten. De Griekse keeper pareerde knap en kon niet veel later ook fantastisch redden op een inzet van Gudmundsson. Tien minuten later kwam AZ opnieuw aan de leiding. Een verdediger van PAOK maakte hands in eigen strafschopgebied en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. Gorter stuurde keeper naar rechts, maar schoof zelf rustig raak in de linker hoek: 1-2. Met een laatste stuiptrekking, in de laatste seconde van de blessuretijd komt de ploeg uit Thessaloníki toch nog op gelijke hoogte. Een indraaiende bal vanaf rechts kan niet worden verwerkt en Pozoglou kopt de 2-2 eindstand binnen.

Door het gelijke spel eindigt AZ toch nog als eerste in Poule L. AZ scoorde twee maal in Griekenland, terwijl PAOK een maal scoorde in Nederland. Het onderling resultaat spreekt dus in het voordeel van de Alkmaarders. De groepswinst levert AZ €200.000 extra op én een gunstigere loting: een nummer twee uit de Europa League of slechtste nummer drie uit de Champions League. De andere wedstrijd in Poule L ging tussen Maccabi Haifa en Shakhter Karagandy. De Israëliërs maakten een 0-1 achterstand goed en wonnen met 2-1. Allebei waren overigens al uitgeschakeld.