Alkmaar, 07 december 2013. Zaterdagavond heeft AZ verloren van FC Twente. In het AFAS Stadion gingen de Alkmaarders met 1-2 onderuit. De ploeg kwam van Dick Advocaat begon furieus aan het duel en was dan ook de baas op het veld. In de 3e minuut speelt Viergever vanaf links de bal naar Beerens. Beerens legt de bal in een keer goed en verslaat de keeper van FC Twente met een schitterende volley: 1-0. AZ bleef ook na de goal heer en meester. Goede aanvallen leverden wat kansen op, maar geen treffers. Als een duveltje uit een doosje komen de Tukkers na 37 minuten spelen op gelijke hoogte. Een afstandsschot wordt niet goed verwerkt door Esteban, waarna Mohktar eenvoudig de binnen kan schieten. Dat betekende ook meteen de ruststand: 1-1.

De tweede helft begon een stuk evenwichtiger. Het spel was minder aantrekkelijk dan in de eerst helft en het spel golfde op en neer. Langzaam pakte FC Twente het initiatief en ging vol voor de winst. In de 75e minuut kwam AZ nog twee keer goed weg. Een schot van Mokhtar beland op de lat en in de rebound belandt de bal via de voet van Wuytens opnieuw op de lat. In blessuretijd ging Esteban opnieuw in de fout en dat koste de Alkmaarse ploeg een punt. De Costa Ricaan gaat onder een voorzet door waardoor Mohktar het leer in een leeg doel kon werken : 2-1. AZ kon in de korte resterende tijd niet meer scoren en dus verloren de Alkmaarders voor de tweede week op rij.

Donderdag speelt AZ in Griekenland zijn laatste poule wedstrijd van de Europa League. Ook na de winterstop zijn de Alkmaarders al verzekerd van Europees voetbal en dus gaat de wedstrijd om plek 1 in poule L. Volgende zondag komt AZ weer in actie voor de Eredivisie. De Alkmaarse formatie gaat dan op bezoek bij Heracles in Almelo.