Alkmaar. 05 december 2013. Woensdagavond stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de dames van Alvoco. Tegen Compaen 2 kon het gat met de concurrentie verkleind worden om deze niet helemaal uit het oog te verliezen. Met een fitte selectie kon Alvoco aan het duel beginnen, maar doordat de Alkmaarders geen grip op de wedstrijd kregen stond het binnen enkele minuten met 2-8 achter. Alvoco probeert dan punt voor punt terug in de wedstrijd te komen en met een ace van Thesingh lijkt dat ook even te gebeuren. De ploeg van trainer Sydney Paula voert de druk extra op door blokpunten en mooie aanvallen, met El Ouahhabi als uitblinkster. Helaas raken de dames uit Oostzaan niet van de wijs en slepen toch de set binnen: 16-25. In de tweede set begint Alvoco sterker. Het komt op 6-3 en de tegenstander vraagt dan ook een time-out aan. Compaen komt terug, maar dreigt de grip op de wedstrijd te verliezen bij een stand van 8-7 in het voordeel van de Alkmaarders. Lijkt, want net op dat moment krijgt de goed spelende El Ouahhabi een voet op haar enkel en moet vervangen worden door Boogaarts. De Alkmaarse dames vervolgen moeizaam de set en komen die klap niet meer te boven. Uiteindelijk gaat ook de tweede set verloren: 15 -25.

In de derde set wordt Thesingh vervangen door Bes en knokt Alvoco voor wat het waard is. Het spel gaat op en neer en de Alkmaaders bieden goed weerstand. Iets wat goed terug te zien was in de stand van 10-11. Toch slaan de bezoeksters een gat en winnen ook de derde set, dit keer met 18-25. De vierde set was nagenoeg een kopie van de derde. Alvoco kon aardig mee komen en door service druk van De Graaf begon het bij Compaen zelfs even te wankelen: 14-18. Echt helemaal in de problemen kwamen de Oostzaners niet en wonnen zo ook de laatste set met 18-25.

Op 13 december mogen de dames van Alvoco het opnieuw proberen. In De Flint te Bovenkarspel is dan Simokos 2 de tegenstander.