Alkmaar, 5 december 2013. Al jarenlang trekt het Ierse topkoor Anúna wereldwijd volle zalen. Een avond muzikale Ierse magie eindigt steevast met staande ovaties, dit jaar met de naam 'A whisper of paradise'. Na de successen van de afgelopen jaren doet Anúna ook eind 2013 ons land weer aan met een kersttour. De Grote Kerk mag Anúna op 14 december verwelkomen. Voor de vaste fans een hartverwarmend weerzien, en voor wie Anúna nog niet eerder zag de kans om een onvergetelijk kerstconcert te ervaren. Een trailer is te zien op Youtube. Het 'schip' is inmiddels uitverkocht maar er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar in de zijbeuken van de kerk. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via de kassa van Theater De Vest.

Anúna brengt koormuziek van ongeëvenaarde klasse in een unieke stijl. De zangers en zangeressen onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn koesteren hun directe contact met het publiek. Regelmatig bewegen zij zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Anúna excelleert zowel in het traditionele als het eigentijdse klassieke genre. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline.

De middeleeuwen zijn een belangrijke inspiratiebron voor Anúna. Het repertoire is een mix van religieuze gezangen en traditionele songs met een meer werelds karakter. Het kerstprogramma bevat 'gouwe ouwe' kerstliederen zoals Silent Night en eigentijdse songs. Anúna weet door de combinatie van adembenemend mooie a capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht een sfeer te creëren die de luisteraar niet meer loslaat. Een kerstconcert van Anúna garandeert een avond totale betovering.

Pin It
Bekeken: 1621x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/