Reclame

Alkmaar, 01 december 2013. Zondagmiddag ging AZ met 3-2 onderuit tegen NEC in Nijmegen. Dick Advocaat moest zijn selectie door schorsingen en ziekte op maar liefst drie plaatsen wijzigen. Gudelj en Viergever zaten allebei een schorsing uit en smaakmaker van de afgelopen weken Ortiz was ziek. NEC profiteerde goed van de afwezigen. De Nijmegenaren zetten veel druk en kwamen al na 17 minuten op een 1-0 voorsprong. Vermijl zette een rush over de rechterflank in en schoot de bal binnen in de lange hoek. Door dat doelpunt leek AZ wakker geschud en kreeg meer grip op de wedstrijd. Na 25 minuten trokken de Alkmaarders de stand weer gelijk. Een afstandsshot werd niet goed verwerkt door de keeper van NEC en Beerens kon de rebound eenvoudig binnen schieten: 1-1. Even leek het erop dat AZ zou doorpakken door enkele goede mogelijkheden, maar wist net als NEC niet meer te scoren voor rust.

De tweede helft begon AZ hetzelfde als de eerste. Het leek niet helemaal wakker en het was voornamelijk NEC dat gevaarlijk werd. Na 54 minuten kwamen de Nijmegenaren dan ook op 2-1. Uit een corner kon de Iraniër Alireza binnen koppen. AZ kon na die goal niet aanhaken en het werd zelfs 3-1. Na 72 minuten was het opnieuw Alireza die doelman Esteban wist te verslaan, dit keer met een vlammend schot. AZ plaatste aanvallende wissels en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Dat pakte redelijk uit voor de Alkmaarders en AZ kwam terug in de wedstrijd. In de 81e minuut kwam invaller Berghuis vanaf rechts naar binnen en schoot schitterend in de kruising: 3-2. Dichterbij kwam de ploeg van Dick Advocaat niet meer en het kon zonder punten terug naar Alkmaar.

Door het verlies zakt AZ wat terug op de ranglijst. We vinden de Alkmaarders terug op een 6e plek. Aanstaande zaterdag kan AZ zich in eigen huis revancheren tegen het hoger geklasseerde FC Twente.