Alkmaar, 28 november 2013. Het college van Alkmaar heeft de weg vrij gemaakt om bedrijfsonderdelen te verzelfstandigen volgens het plan 'De Doorbraak'. Donderdag is het raadsvoorstel voor de financiële afhandeling vastgesteld en heeft het college extra geld gereserveerd voor een meerjarenplanning qua onderhoud. Per 1 januari 2014 zijn de volgende onderdelen losgekoppeld: Stadswerk, Parkeren, Belastingen, Sportbedrijf, Theater De Vest en het Stedelijk Museum. De culturele instellingen zijn tussentijds stichtingen geworden, de andere onderdelen N.V.'s. Ook zullen ondersteunende diensten zoals Financiën en P&O samengevoegd worden in samenwerking met Heerhugowaard en Langedijk, wordt de brandweer geregionaliseerd en worden verbeteringen op het vlak van ICT doorgevoerd.

'De Doorbraak' is bedoeld om mee te gaan met de tijd van het netwerken. De gemeente wordt compacter, flexibeler en werkt samen met losstaande organisaties op grotere schaal. Het moet ervoor zorgen dat de kwaliteit omhoog gaat, en dat voor 1 miljoen euro minder aan kosten. Er kan 265 voltijdsbanen geschrapt worden, zodat er uiteindelijk op 1 januari, tegelijkertijd met de fusie van de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer, voor 470 FTE overblijft. Op 1 januari 2011 was dat nog ruim 1000.

Pin It
Bekeken: 1168x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/