Reclame

Maastricht/Schoorl, 26 november 2013. Een feestje met champagne in Maastricht. Maandag kregen Carla en Martin van Bourgonje van het Schoorlse restaurant Merlet te horen dat het voor de zestiende keer een Michelinster krijgt. Deze keer heeft de ster extra waarde voor het hotel-restaurant. Het is namelijk de eerste ster voor de nieuwe chefkok Frank van Enter.

De Michelinster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin. Inspecteurs doen het onderzoek zonder zich bekend te maken. De ster geldt als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit. De Michelinsterren werden voor het eerst in 1900 uitgereikt aan Franse restaurants om chauffeurs erop te wijzen waar men terecht kon voor een goede maaltijd of overnachting. In 1926 werden de eerste sterren uitgereikt. Daarna volgde uitbreiding naar de Benelux. Sinds 2007 heeft Nederland zijn eigen gids.

Pin It
Bekeken: 1586x
Reclame