Alkmaar, 24 november 2013. Een programma voor een feestelijke sfeer in de donkere dagen vóór Kerstmis. Er komt Advent-/Kerstmuziek op de zondagen 1, 8 en 15 december en op zaterdag 21 december, telkens om 17.00 uur in de St. Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord. In alle concerten is het voor de luisteraars mogelijk een aantal zeer bekende en geliefde kerstliederen mee te zingen. Er worden kindvriendelijke activiteiten georganiseerd, dus deze kunnen ook de speciale sfeer ervaren die er hangt in de prachtige met kaarslicht verlichte kerk.

Bij het openingsconcert op 1 december zullen alle koren van de Matthias-Laurentiusparochie zingen uit het programma dat zij voorbereiden voor Kerst. Bij het tweede, een kamerconcert, wordt bekende en minder bekende Kerstmuziek gespeeld en gezongen door de drie musici van de Matthias-Laurentiusparochie: Inge Oortwijn, Una Cintina en Bart Vervaat. De derde zondag, 15 december, wordt de gelegenheid aangegrepen om aan te sluiten bij de hele muzikale wereld in het kader van de viering van de 100ste verjaardag van de Engelse componist Benjamin Britten. Het koor Canticum Novum zal samen met projectzangers, harpiste Merel Naomi en sopraan Laila Cathleen Neuman zijn Ceremony of carols uitvoeren. 

Zaterdag 21 december is er bijzondere kerstviering. Tijdens de "Ceremony of Lessons and Carols" zingt de Martinus Cantorij uit Zwaag onder andere de prachtige gezangen "Once in royal David's city" en "Torches". Ook wat minder bekende Engelse kerstliederen zullen worden uitgevoerd. De Christmas Carols worden afgewisseld met lezingen. De Martinus Cantorij zingt volgens de Engelse Koortraditie en is als een van de weinige koren boven het IJ gespecialiseerd in Anglicaanse kerkmuziek. Muziek uit alle stijlperioden, van Tallis tot Howells en van Tomkins tot Leighton. Het koor is aangesloten bij de Britse 'Royal School of Church Music'.

Pin It
Bekeken: 1502x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/