Reclame

Alkmaar/Hoorn, 18 november 2013. In Hoorn is zaterdagavond door de waterpolodames van DAW gewonnen door bewegelijk te spelen. De eerste aanval van de tegenstander S.G. Westfriesland resulteerde meteen in een doelpunt door een misverstand in de verdediging, maar meteen werd orde op zaken gesteld en nam DAW het heft in handen. Het resulteerde in gestaag afstand nemen van de Alkmaarse ploeg op de thuisploeg. Van 1-2 in het eerste kwart, ging de stand via 2-4 naar 3-6 in het derde kwart.In het tweede en derde kwart werd duidelijk dat DAW veel sterker was, maar dit was niet goed zichtbaar op het scorebord doordat veel schoten op paal en lat belandden in de tweede.De tegenstander wist nog wel twee keer te scoren door zeer alert te reageren op afvallende ballen, maar DAW bleef de baas. In het laatste deel werd dit pas echt duidelijk op het scorebord: 5-10. Topscoorder was Saskia Kansen met maar liefst vijf doelpunten. Linda Schenk scoorde twee keer en Steffie Nooij, Tamika van 't Hoff en Cyntia Kleppe scoorden allen eenmalig. Over het geheel gezien was het voor de uit de omgeving van Alkmaar meegekomen supporters opnieuw een leuke partij polo.

In de competitiestand van de regio Dames Midwest 1 consolideerde DAW dames 1 de vierde plaats en blijft kort op de koplopers. De laatste paar wedstrijden van de eerste helft van het seizoen 2013-2014 kunnen de top van de lijst nog enigszins overhoop gooien vanwege strijd tussen de directe concurrenten.