Reclame

Alkmaar, 11 november 2013. Zondag speelde het eerste van Alcmaria Victrix uit tegen SV De Rijp. De Alkmaarders versloegen de koploper, en periodewinnaar, met 0-3. Alcmaria Victrix startte goed en kwam dan ook na 6 minuten op een 0-1 voorsprong. Graanoogst tikte de corner van Halbesma goed binnen. Door de vroege goal had Alcmaria direct het bekende steuntje in de rug en was over het hele veld de betere ploeg. Na een aantal mooie aanvallen was het wachten op de tweede treffer. Die goal kwam er dan ook. In de 19e minuut omspeelde Chouta twee man, speelde de keeper uit en schoot beheerst binnen: 0-2. Alcmaria Victrix ging ook met een marge van twee doelpunten de rustperiode in.

Ook na rust had Alcmaria het beste van het spel. Hard werken en goed voetballen zorgden ervoor dat SV De Rijp er niet aan te pas kwam. Na 72 minuten spelen werd dit opnieuw beloond. Halbesma was weer aangever, ditmaal op Bakker. Die haalde van 30 meter snoeihard uit en schoot in de linker kruising: 0-3. Gescoord werd er hierna niet meer en de wedstrijd werd door de Alcmarianen zorgvuldig uitgespeeld. Door de overwinning gaat de ploeg over Zeevogels heen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. De volgende wedstrijd van Alcmaria Victrix is aanstaande zondag, dan ontvangt het Berdos uit Bergen in eigen huis.