Reclame

Alkmaar, 04 november 2013. De wedstrijd tussen FC Plubos en Zuidoost United beloofde vooraf spektakel. Met veel doelpunten, gemiste kansen en uit een verslagen positie terug komen kwam die verwachting meer dan uit afgelopen vrijdag. Beide ploegen toonden veel inzet waardoor het een onverzorgd uitziend spektakel werd. Door doelpunten van Caitlin Lagrand, Brigitte Pluijmers en Natalja Boerdijk staat Plubos binnen vijf minuten op een 3-0 voorsprong. Daarmee leken de Alkmaarders op rozen te zitten, maar nog voor rust kwam Zuidoost United terug tot 3-2.

Nog geen tien seconden na rust kwam de ploeg uit Amsterdam al op gelijke hoogte. Pluijmers ging onverklaarbaar onder de bal door en Zuidoost United kwam alleen voor keepster Nanouk Groentjes die niet meer kon ingrijpen: 3-3. FC Plubos pakte een halve minuut later toch weer de leiding door een goal van Caitlin Lagrand. Helaas was de ploeg niet opgewassen door de individuele klasse van Zuidoost United en werd de wedstrijd binnen 5 minuten beslist in het voordeel voor de Amsterdammers: 4-6. Mirjam van Dijk tekent dan nog voor de 5-6 en geeft FC Plubos nog hoop. Door onzorgvuldig uitverdedigen scoort Zuidoost United direct tegen: 5-8. Amy Visser scoort de 6-8 en met nog 8 minuten te gaan zet FC Plubos alles op alles. Verkeerde keuzes, te lage handelingssnelheid en brute pech zorgen er helaas voor dat FC Plubos niet meer terugkomt in de wedstrijd, het blijf 6-8.